122 csapattal indult az Esport Fest kvalifikációja

esportfest-i-selejtezo

Idén is óriási érdeklődés övezi az Esport Fest selejtezőket: összesen 81 CS:GO, és 31 League of Legends csapat részvételével zajlott le január 30-án, szombaton a első selejtezőkör. Bombák robbantak, Baronok haltak egy egész délutánon keresztül, mire kiderült, hogy melyik az a 8-8 csapat, amelyik továbbjutott a csoportkörbe, és eggyel közelebb került az offline döntőhöz, valamint az 500 000 forintos álomnyereményhez!

League of Legendsben meglepetésre nem a mostanában nemzetközi vizeken evező Wonder Stag e-sports, hanem a Hunimagyar lett a győztes, éppen Bluerzorékat verve a fináléban. A harmadik helyezett az EUNE ZOO BREAKOUT lett.

Az 1. League of Legends selejtező továbbjutói:

Hunimagyar, Wonder Stag e-sports, EUNE ZOO BREAKOUT, SZMOKTOR DOKTOR
Victhory, Insync Infernos, Snoops Soldiers, Ragnar is Fed

 


A Counter-Strike: Global Offensive bajnokság legnagyobb esélyesének tartott, a tavalyi ESL SEEC győztes GameAgents a biztos továbbjutást jelentő legjobb nyolc között kiszállt a selejtezőből, ugyanis egy nemzetközi összecsapásra voltak hivatalosak. (Ide kapcsolódó hír, hogy a csapatnak sajnos nem sikerült bejutnia az Uprise Champions Cup negyedik szezonjába, miután két szoros meccsen is kikaptak az angol fm-eSport-tól.)

A döntőben a BLAFFy mérkőzött meg a Faceroll csapatával, amely utóbbi 16-7-es győzelmével végződött dust2-ön.

Az 1. CS:GO selejtező továbbjutói:

Faceroll, BLAFFy, KnockOutStars, WISDOM eSports
Fury.HU, GameAgents,RAMPANT, FYK4

 


Szombaton következik a II. selejtező!

Aki lemaradt volna, vagy nem sikerült az eredményes szereplés, az se csüggedjen, ugyanis a második kvalifikációs körre jövő héten, szombaton kerül sor, ahonnan szintén a 8-8 legjobb csapat jut majd be a csoportkörbe, ezzel kialakítva a 16 fős mezőnyt játékonként. A 16 csapat 4 db négyes csoportra oszlik majd, ahonnan a legjobb 8 jut tovább a rájátszásba. Nevezni egészen szombat délutánig lehet!

Esport Fest II. CS:GO selejtező: nevezés!
Esport Fest II. League of Legends selejtező: nevezés!

Vélemény, hozzászólás?